welkom@bandajanas.com | klantenservice 088 1030500

Coffee, tea or Bandajanas?

  • Geplaatst op
  • Door Evelien van der Werff
  • 0
Coffee, tea or Bandajanas?

Blog over reizen, ondernemen en losbandige slippertjes

Dit is de start van mijn blog over wat ik allemaal tegenkom als ondernemer in combinatie van "De wondere wereld van Peter Stuyvesant"

 

Na 436478 vragen over mijn merk Bandajanas in combinatie met m'n baan als stewardess leek het me een leuk idee om hier over te gaan bloggen.

 

"Al 28 jaar vlieg ik met veel plezier de wereld over in blauwe vliegtuigen.

Vanaf het moment dat ik gecoördineerd een schaartje, tangetje of potlood kon bedienen, ben ik sieraden aan het maken én verkopen. "Evelien's Boetiek" was een feit op m'n 12e jaar. Waarbij vooral tantes en oma's de klos waren als ze op bezoek kwamen"

 

Je kan je zo voorstellen dat er letterlijk een wereld voor me openging toen ik ging vliegen.

 

Na wat omzwervingen in de handel heb ik in 2010 HupHollandHip opgezet. Een oranje merk voor vrouwen die er leuker in Oranje uit willen zien. Daar heb ik de basis gelegd voor Bandajanas, de losbandige slipper. En inmiddels is het merk, vanwege de topdrukte bij Bandajanas, verkocht aan Shirts of Holland.

Met het oog op het WK voetbal in Brazilië, was ik vastbesloten om iets nieuws in de markt te zetten. Iets Braziliaans: Havaianas, met een Hollandse twist; Veel voor weinig, vrouwelijk maar comfortabel, bruikbaar na het WK met een maatschappelijk verantwoord verhaal.

Ik houd wel van een uitdaging.

 

Om een lang verhaal van slapeloze nachten, bebloede kuiten van 'hippe'touwen, afgeklemde enkels te besparen, heb ik dit losbandige slipperconcept in zo'n 2 jaar tijd ontwikkeld.

 

De slipperfabrikanten en agenten kan ik makkelijk bezoeken vanwege m'n werk. De eerste contacten zijn makkelijk via Alibaba.com te leggen. Het wijst zich vanzelf; De slipperfabrikant die je returnmail met " Hillo mam, haw ar yoo" beantwoord, daar hoef je duidelijk niet mee af te spreken.

Ook ben ik erachter gekomen dat veel producenten op Alibaba.com complete showroomfoto's van "collega's" kopiëren. Dan kom je in een showroom waarbij je wordt verrast door de meest lelijke plastic schoenen, waarbij een gasmasker geen overbodige luxe is.

 

Het is dus heel belangrijk om veel research te verrichten. Daar vergissen veel ondernemers zich in als ze "iets in China" willen laten maken.

Ik heb een geweldig schoenen-agentschap gevonden die op een betrouwbare manier zaken doen en sociaal met hun personeel omgaan. Waar kom je het tegenwoordig nog tegen dat personeel iedere week met elkaar een Engels boek bespreken om zo de algemene ontwikkeling te stimuleren.

De fabrikant van de Bandajanas slippers produceren ook voor oa Ralph Lauren en Guess in gigantische fabrieken waar ramen in zitten, goed sanitaire voorzieningen zijn en normale werkdagen.

 

"Ik wil m'n uiterste best doen om producten naar Nederland te halen waar geen leed aan kleeft"

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden