welkom@bandajanas.com | klantenservice 088 1030500

Sister's Hope...op een roze slippertje.

  • Geplaatst op
  • Door Evelien van der Werff
  • 0
Sister's Hope...op een roze slippertje.

Sister's Hope... Borstkanker hoeft niet hopeloos te zijn.

 

"We hebben goed en slecht nieuws" sprak de oncoloog energiek, terwijl hij een dikke map tevoorschijn toverde.
"Je hebt borstkanker maar het is niet uitgezaaid"
'Tjonge, da's mazzel' dacht ik, ik kijk nu al uit naar de gezellige 'Gefeliciteerd-met-je-niet-uitgezaaide-borstkanker-ansichtkaarten!'1 Op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Het goede nieuws is dat door allerlei fantastische onderzoeken de kans dat je aan borstkanker overlijdt, in een aantal jaren tijd drastisch verminderd is. Daarom wil ik je graag met deze blog laten zien dat er altijd hoop is. Ik ben tenslotte na 11 jaar controles nog steeds 'alive and kicking'!Door het vroege overlijden van een tante aan borstkanker had ik mezelf aangeleerd om iedere maand m'n borsten te checken. Lieve meiden...ga-dat-ook-doen! Iedere maand na je menstruatie even je borsten controleren. Word vertrouwd met alle bobbels en knobbels zodat je op tijd merkt als er veranderingen zijn!

Na een bijzonder verwarrende tijd waarbij ik door de media het idee kreeg dat ik toch minimaal 6 keer de Tour de France moest winnen of net als 'onze Sylvie' een totale metamorfose moest ondergaan om er mooier dan ooit uit te komen, want-dan-had-het-tenslotte-allemaal-zin gehad, heb ik 'gewoon' weer m'n leven opgepakt.
Het enige verschil was dat ik meer dan ooit ben gaan doen waar ik zo van hou; Een concept verzinnen, laten produceren en in de markt zetten.Teleurgesteld door Pink Ribbon, die borstkanker als een soort 'ik-ben-hip-want-ik-heb-borstkanker' ziekte heeft neergezet. Met geldverslindende gala's, waar vooral de BN'ers met perfecte borsten voor de gelegenheid over de roze loper darren, in kekke hippe roze outfits, vind ik Sister's Hope een veel beter alternatief. Neem eens een kijkje op hun site:
www.asistershope.org Deze stichting doneert haar opbrengsten rechtstreeks aan het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam.Deze maand doneren wij € 10 van ieder 'Slippertje van de Maand' aan Sisters Hope!
Help ook mee aan de bestrijding van borstkanker!

X Evelien

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden