info@bandajanas.com | klantenservice 0314 683535

Interview met BM-er Joke

  • Geplaatst op
  • Door Evelien van der Werff
  • 0
Interview met BM-er Joke

Blog over reizen, ondernemen en losbandige slippertjes

 


Vandaag ben ik gevraagd om mee te werken aan een interview voor het magazine van de sociale werkplaats 'Ons Tweede Thuis' waar ik veel zaken mee doe. En natuurlijk doe ik dat omdat het onderhand bijna mijn eigen 'tweede thuis' is geworden!

Of ik nou slipper displays nodig heb of Bandajanas kadobonnen, orginele armband presentaties of er moeten banden geknipt en gewikkeld worden....alles laat ik doen voor Bandajanas bij deze fijne werkplaatsen.


Samen met BM'er (Bijzonder Mens) Joke beantwoord ik de vragen van Janwillem-afdeling communicatie:

 

"Op veel dagcentra en werkprojecten zijn cliënten aan de slag voor bedrijven. Ook de houtgroep van Gewoon Doen. Daar maken ze onder andere display materiaal en beursstands voor ‘Bandajanas’ het bedrijf van Evelien van der Werff.

 

Joke Huges kent Evelien al goed. Ze komt regelmatig op de houtgroep waar Joke al een paar jaar werkt. Joke: “ze is één van onze beste klanten, en kritisch hoor. Maar dat moet ook wel want de spullen die we maken zijn voor haar klanten. Het mooiste moment is dan ook altijd weer als ik haar kan laten zien dat het goed gelukt is en dat ik daar mijn uiterste best voor heb gedaan.”

 

Meteen een klik

Evelien: “Ik heb een eigen bedrijf dat hippe slippers maakt met verwisselbare bandjes; de Bandajanas. Begonnen in een huiskamer maar het liep al snel zo goed dat ik werk moest gaan uitbesteden. Via een zakenpartner kwam ik  in contact met Gewoon Doen. Al vanaf het moment dat ik daar naar binnen liep klikte het. Ik heb een creatieve geest en was opzoek naar een plek waar mijn ideeën vorm konden krijgen.

 

Prima Klusvrouw

Oscar en Daan (begeleiders Gewoon Doen) geven daar perfect invulling aan. Beide zijn niet alleen creatieve mensen maar ook professioneel in de uitvoering. Voor mij de ideale sparringpartners om nieuwe producten te bedenken. Ze doen dat samen met een geolied team en in dat team zit Joke.”

 Joke: “nou geolied, ik moest eerst wel veel leren hoor. Ik werkte op een andere afdeling in dit gebouw maar die ging verhuizen en op die nieuwe plek voelde ik me niet echt thuis. Oscar vroeg toen of ik niet bij hem op de houtwerkplaats kon komen werken. Ik aarzelde wel even, zo’n houtwerkplaats met grote machines, dat is toch niks voor een vrouw. Maar hij zei, ik maak van jou in de kortste tijd een prima klusvrouw.”

Wederzijds respect

Evelien: “En dat is ze hoor. Ik ben dik tevreden over het werk. Ze maken displays voor mijn producten die gebruikt worden in winkels.  Die displays worden als bouwpakket per post verstuurd.”

Joke: “Dat meet vrij nauw dus zetten we de pakketten hier eerst in elkaar om te zien of het allemaal klopt. Daarna halen we ze weer uit elkaar en gaan  ze op de post.”

Evelien: “Dat doen ze allemaal hier. Ook de beursstands die ze voor me maken leveren ze op de plaats van bestemming en zetten ze daar in elkaar.  Op die manier nemen ze me echt veel werk uit handen”.

Joke: “ En dat hier mensen met een beperking werken, dat speelt eigenlijk geen rol. Er is wederzijds respect.”

Ik hou van deze mensen. Het is zo mooi om appjes met trotse foto's te krijgen van nieuwe dingen die ze voor me hebben gemaakt! Voorlopig hebben we werk genoeg voor dit super bedrijf!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »