Frequently Asked Questions

Wat is EVA?

EVA is een duurzaam, zacht en flexibel schuim. EVA foam is erg elastisch, licht van gewicht, slijtvast, waterdicht, bestand tegen invloeden van UV en ozon. Het is geen giftig materiaal, is gemakkelijk in onderhoud, heeft antislip eigenschappen en is bestand tegen krabben en bijten. Het heeft mechanische eigenschappen, wat betekent dat het goed teruggaat naar zijn originele vorm na indrukken. Door EVA te gebruiken, loop je op onze slippers op wolkjes!

Waar worden Bandajanas slippers gemaakt?

Voor de productie van Bandajanas slippers kon starten, is er een hele zoektocht aan vooraf gegaan.

Voorafgaand aan de productie van de Bandajanas slippers hebben wij een groot marktonderzoek uitgevoerd. Bij het produceren van de Bandajanas slippers vonden wij het erg belangrijk dat dit verantwoord, en voor zover in het proces mogelijk, duurzaam wordt geproduceerd.  

Hiervoor zijn onder andere een aantal fabrieken in China fysiek bezocht. Vervolgens hebben we verschillende samples laten maken en zijn de slippers eindeloos getest op comfort en kwaliteit. De keus is uiteindelijk gevallen op een fabriek in Xiamen. Alle voorwaarden die wij willen hanteren aan de slippers worden bij deze leverancier nageleefd. 

Wat vinden wij belangrijk?

-Het bedrijf waar de slippers worden gemaakt voldoet aan alle certificaten waarin kinderarbeid wordt uitgesloten.

-De volwassen werknemers krijgen een goed loon en veilige werkomstandigheden.

-De mensen hebben een kantine en voldoende pauze.

-Er is zelfs een spaarprogramma voor de werknemers.

-Er is een goede, persoonlijke band ontstaan met de accountmanagers.

-Duurzaam ondernemen staat bij dit bedrijf hoog in het vaandel.

-Er worden milieuvriendelijke materialen gebruikt bij het maken van onze slippers. ( EVA) 

Hoe weet ik welke maat ik moet hebben?

Neem een kijkje op onze maattabel. Mocht u daar niet uitkomen kunt u altijd een goed passende slipper pakken, en deze opmeten. Vervolgens kijkt u op de maattabel welke maat er het dichtst bij in de buurt komt.

Welke lengte hebben de banden en geven ze genoeg steun?

De banden zijn ongeveer 1.40 meter per band. Het is gebleken dat dit de meest handzame en gemiddelde maat is.

De banden worden met de hand gemaakt, dus het kan zijn dat de ene band korter is dan de andere band in een set. Dit heeft te maken met de stretch.

Je knoopt de kortste band dan gewoon mee omdat deze rekbaarder is.
Bij een combi van leer en stof, is het advies: knoop je eerst de stoffen banden stevig om je enkel en leg daarna de leren er mooi langsheen. Ze zijn bovendien makkelijk op maat te knippen.

De meeste Bandajanas banden zijn gemaakt van textiel met stretch. Dat voelt zacht en comfortabel aan en blijven heel goed zitten. Deze zijn gemaakt van gerecycled textiel.
Wil je veel steun kies dan voor een bandenset met lichte stretch in combinatie met een of twee leren bandjes. Hoe stugger, hoe meer steun ze geven. We adviseren altijd om minimaal 3 banden te gebruiken. 

Ik heb een fysieke winkel en wil graag Bandajanas gaan verkopen. Kan dat?

Zeker. B2B klanten kunnen via de mail contact met ons opnemen.