jouw unieke slipper
in drie stappen

Bandajanas

Ons verhaal

Over Bandajanas

Ons verhaal begint in 2014 met een eenvoudige rood-wit-blauwe slipper. Deze was (dankzij het succes van Nederland op het WK voetbal) niet aan te slepen. Dat bracht ons op een idee. Hoe leuk zou het zijn om voor verschillende thema’s eindeloos te kunnen combineren met je slippers? En hoppa, Bandajanas was geboren! Het slipper-concept waarbij je met een zool, meerdere verwisselbare bandjes en accessoires wel honderd slippers kunt maken.

We vroegen voor de Benelux, Duitsland,Frankrijk,Spanje,Italie, en Engeland, merkregistratie aan op het ontwerp en lieten verschillende samples maken. Na veel testen, kozen we voor een fabrikant die ook slippers produceert voor onder andere Ralph Lauren en Guess. Heel belangrijk: dit bedrijf voldoet aan alle certificaten waarin kinderarbeid wordt uitgesloten.

Inmiddels hebben we al veel dames met het Bandajanas virus besmet. De slippers worden inmiddels in winkels in Nederland en vele andere landen verkocht. Verder zijn we op verschillende evenementen te vinden, en komen (op aanvraag) ook een avond bij klanten thuis.

Het bedrijf wordt geleid door Loes Snippe. Zij is sinds november 2017 de trotse eigenaar van Bandajanas en doet waar ze het liefste mee bezig is: creatieve ideeën omzetten in mooie ontwerpen! Ieder jaar bereiden we onze collectie uit naar aanleiding van nieuwe trends en de kleuren van het seizoen.

Ook worden we helaas gekopieerd. We vinden het een compliment dat we zo populair zijn, maar doen liever eerlijk zaken. Ondertussen gaan we gewoon lekker door met het ontwikkelen van ons concept, want daar zijn we goed in gebleken.

Bandajanas

MVO

Onze Bandajanas slipper wordt met veel passie ontworpen in Nederland en zo duurzaam mogelijk geproduceerd in China, Thailand en Europa. Dat wil zeggen: de medewerkers werken onder goede omstandigheden voor een normaal loon. En er wordt scherp gecontroleerd op kinderarbeid. We willen geen fancy slippers laten maken door uitgebuite mensen op blote voeten.

In China werken we met een fabriek die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Dat merk je aan de keuze van materialen en een mooi ontwikkelprogramma voor medewerkers.

De stoffen banden voor de slippers produceren we in Europa van restmateriaal uit de textielindustrie. Onze accessoires worden met de hand en veel liefde gemaakt door volwassenen in oa Thailand en Indonesië.

In Nederland maken we veelal gebruik van sociale werkplaatsen om ons te ondersteunen. Bijvoorbeeld om de bandensets op maat te knippen en op de kaarten te knopen. Zo hebben de medewerkers van deze werkplaatsen een leuke uitdagende taak. Ze voelen zich erg betrokken en zijn trots.

We verzenden zoveel mogelijk in dozen van gerecycled karton. Verder onderzoeken we de mogelijkheden om in de toekomst onze slippertjes te recyclen. Dat is voor nu nog een droom maar we werken graag mee aan een schonere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Dankzij ons MVO-beleid voldoen we aan de criteria voor een vermelding in de Fair Fashion Merkengids.